ISO 22000 - Systémy
manažérstva bezpečnosti potravín
ISO 22000 je norma, ktorá je určená pre riadenie
bezpečnosti v sektore potravín pre organizácie a dodávateľov
krmných zmesí, výrobcov potravín, až po dodávateľov obalových
materiálov alebo potravinové reťazce. Táto medzinárodná norma
zahŕňa požiadavky systému HACCP (legislatívne požiadavky)
a ide dokonca nad ich rámec.
Aké kľúčové výhody prináša zavedenie ISO 22000?
- plnenie požiadaviek aj tých najnáročnejších zákazníkov
(obchodných reťazcov nadnárodných firem)
- garancia stabilnej a vysokej kvality poskytovaných služieb
a produktov zákazníkom
- celkové zlepšenie kvality a zníženie nepodarkovosti
- redukcia prevádzkových nákladov, zníženie nákladov na nezhodné
výrobky, úspory surovín, energie a ďalších zdrojov
- efektívnejšia kontrola procesov, pracovníkov, dodávateľov a
finálnych produktov
- zvýšenie dôvery spoločnosti v očiach verejnosti a štátnych
kontrolných orgánov
- zvýšenie efektívnosti a zlepšenie poriadku v celej
organizácii
Pre viac informácií o norme ISO 22000 kliknite na sekciu FAQ.